torstai 17. huhtikuuta 2014

Motivaatioluento

Kävin muutama päivä sitten kuuntelemassa 1,5h luennon aiheesta "Miten säilyttää motivaatio elämänmuutoksessa", luennoijana fitnesskuningatar Jutta Gustafsberg. Loistava puhuja, pakko myöntää. Motivaatio nousi huimasti mitä lähemmäs loppua tultiin. Yleisön hurja ryntääminen pihalle sai miettimään lähtikö kaikki kenties suoraan salille! Ei kipuu ei hyötyy.. Tosiasiassa kuulin myöhemmin että ryntäys todellakin oli jonnekkin.. kaikkien lähikauppojen hyllyiltä oli kadonneet rahkat/raejuustot ja energiapatukat :D

Itselle luento ei paljoakaan antanut uutta tietosaralla. Liiku enemmän kuin syöt! Ei.. ihan todella!! Olen koko ajan luullut että se on toisinpäin!!! Näkeehän sen.. :D Muutama uusi juttu tosin nousi esille ja nämä huikeat ahaa elämykset haluankin nyt jakaa!



Nouuu.. mä niin haluun valittaa!! 


Illalla jos tankkaa iltapalaksi hiilareita, kuten vaikka nam, herkullista leipää tai vaikkapa lautasellisen muroja, elimistö käyttää koko yön siihen että se polttaa syömäsi hiilihydraatit. Aamulla kun heräät olet samassa kuosissa kuin illalla ja ihmettelet miten ei ole nälkä ollenkaan. Jos sen sijaan syökin iltapalaksi proteiinipitoista ruokaa kuten rahkaa tai vaikkapa munakkaan, elimistö polttaa yön aikana rasvaa! Aamulla olet sutjakkaampi ja nälkäinen! Olet siis laihtunut yön aikana! Mikä mieletön keksintö!! Päätin heti siellä luennolla istuessani että tästä eteenpäin alan laihduttaa vain öisin!! En kärsi nälkää enkä repsahdusten aiheuttamista itsesyytöksistä! Yölaihis!!! Miten kukaan ei aikaisemmin ole keksinyt tätä?! Vapise 2/5!!



Muista siis syödä illalla anab.. eikun siis ananasta. Vai olikos se hiilari?


Jutta kertoi myös että jos syöt iltapalaksi sen herkullisen munakkaan, jätä vain yksi keltuainen ja laita loput pelkkiä valkuaisia. Keltuainen on kuulemma ihan puhdasta rasvaa. Onhan siinä, monenmoista. Esimerkiksi erilaiset rasvahapot, kalsium, rauta, jodidi, kalium, magnesium, natrium, suola, fosfori, seleeni, sinkki, folaatti, niasiini, riboflaviini, tiamiini, b12, a-vitamiini, karotenoidit, D-vitamiini, E-vitamiini, k-vitamiini. Tämä selvisi aikoinaan kun karpatessani kävelin apteekkiin kysymään mitä lisävitamiinia raskaana ollessani tarvitsisin että karppaaminen olisi vauvan kannalta turvallista. Apteekkarin ensimmäinen kysymys kuului syönkö munia? Tietenkin karppaaja syö munia, joten apteekkari tuumasi etten tarvitse edes foolihappoa vauvaa varten.

Lihottavan keltuaisen sijaan Jutta suositteli ostamaan proteiinipatukoita välipaloiksi niiden helppouden ja hyvän ravintosisällön vuoksi. Sellainen herkkupatukka sisältää mm. seuraavia aineksia. Soijaproteiini, maltisiirappi, kosteudensäilyttäjät: polydekstroosi, hydroloitu kollageeni, vesi, maitosuklaa (sokeri, kaakao, kaakaolikööri, emulgointiaineet;soijalesitiini, glyseriini, kasvirasva,) vehnägluteeni, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, heraproteiini, maissitärkkelys, soijalesitiini, maitojauhe, munanvalkuaisjauhe, aromit, voi, suola, sitruunahappo, tomusokeri, toffeearomi. 

Kumpaako sinä syöttäisit lapsellesi? Itsellesi? 


Munia muutenkin kuin pääsiäisenä. nettikuva.


Muita mieleen jääneitä asioita oli se, että itsekuria voi opetella. Jos kaapissa on suklaata ja voit jo haaveissasi maistaa ja haistaa sen kielesi päällä niin odota 10min. Kun sitten 10min kuluttua menet kaapille voit taas ajatella miten hyvää se olisi ja odottaa vielä 20min. Näin olet treenannut itsekuria ja sitten voit mennä syömään suklaan. Tai kaksi. (Hetkinen, sanoikohan se noin kuitenkaan) 




Nettikuva, oikeassa elämässä tarttisi jeesusteippiä.


Sydämellisen mukavan oloinen ihminen ja huikea bisnesnainen suomalaisessa mittakaavassa tuo Jutta G. Tuskin maltan odottaa hikoilevia, stressaantuneita ja yber v..tuuntuneita morsiammia Jutan tulevassa tv-sarjassa kun mekko ei mahdu ja päivälläkin (ei vain yöllä) pitää laihtua. Siinä voi mennä katsoessa muutama kananmuna keltuaisineen :D

Sytyttääkö Jutta G. tunteita puoleen toiseen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti