sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Suklaiset minimuffinssit!

Voinen tehdä tänne blogiini hirvittävän tunnustuksen. Olen likimain suurperheellinen ja ehkäpä suomen huonoin kokki. Monta lasta ja ruoanlaittotaito kuin ameeballa on aika kehno yhdistelmä, mutta minkäs teet. Huonoa kokkaustaitoa olen pyrkinyt kompensoimaan opettelemalla leipomaan (edes jotakin). Tämäkin kolmas ihme tapahtui vasta noin 1,5 vuotta sitten, joten ihan kondiittoriksi on vielä "hieman" matkaa. Tosin mitä sitten leivonkin on huolella valikoituja ja loistavan herkullisiksi todettuja leipomuksia (vaikka joskus tosi rumia), uskallan siis jakaa sellaisen reseptin tännekin. Ihan alvariinsa näitä reseptejä tuskin alkaa tulla, ettei kannata odottaa tämän muuttuvan miksikään leipomusblogiksi. Vaikka olisihan sekin hauskaa! "Suomen huonoin leipomusblogi, epäonnistu vain joka toinen kerta" :)


Suklaiset minimuffinssit. Hankalin osuus oli löytää minikokoisia paperivuokia. Ostin kyllä teflonisen 12 kpl vuoan mutta ilman paperivuokaa muffinssit näyttivät ihan hmmm.. sieniltä? Yhdestä taikinasta sai tehtyä 36 minimuffinssia joten vuoka ilman papereita piti myös pestä ja voidella joka välissä, mikä oli niiiin ärsyttävää. Minipaperivuokia saa ainakin leipomukseen erikoistuneista nettikaupoista. 100g voita (sulata)
2 munaa
2 dl sokeria 
3,5 dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta 
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa

Kuorrutus:

50g voita tai margariinia pehmeänä
2dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
2rkl kahvia

Muna ja sokeri vaahdoksi, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sihvilän läpi lisätään muna/sokerivaahtoon. Sitten kun kuivat aineet on lisätty ja käsivarteen alkaa jo sattua, lisää maitoa ja sulatettua voita vuorotellen. Valmis taikina on sen näköistä että sen haluaa syödä suoraan kulhosta raakana.

Kuorrutuksen teon yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen että kahvia ei mene kovin paljon ohi lusikan sinne kippoon. Muuten suklaan pursottamisen saa vaihtaa sen dippaamiseen. 

Paistaakin ne tietenkin pitää! Minikokoisena 185 astetta 14 minuuttia. Normaalin kokoisina 20 minuuttia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti