torstai 31. lokakuuta 2013

Avoimia ovia

Me satutaan asumaan paikkakunnalla jossa on maatalousoppilaitos. Viikolla sinne oli avoimet ovet ja päätettin lähteä katsomaan mitä sieltä löytyisi.  Itsellä ei ollut mitään aavistustakaan että se olisi suorastaan mahtava maksuton eläinpuisto joka on kuorrutettu työkoneilla ja traktoreilla. Voiko 1,5-vuotias muuta toivoa?

Pehmoista possua sai silittää. 
Jätämme ehkä kertomatta vielä muutaman vuoden mistä se kinkku siihen joulupöytään oikein tulee. Sen verran ihania possuja oltiin tapaamassa. Tosin aika mielenkiintoista ääntä ne osaa pitää. Sanonta "huutaa kuin pistetty sika" sai ihan uuden ulottuvuuden.


Vasikka oli vallan innokas kielisuutelija. Pusuja sai kumisaappaat, posket kuin kameran linssikin. Hyvin tuli puhdasta. Traktoreita ja muita miehisiä koneita oli paljon. Hobitin uskallus ei ihan riittänyt jättimäisen traktorin kyytiin, mutta voi kun niitä oli mahtava katsella. Mielessä kävi että miten kauan traktoreita oikein jaksaa tuijottaa? Kauan. 


Hobitti vallan rakastui hevoskärryihin. Välillä nojasi toinen käsi takareunaa vasten, kuin vanha tekijä konsanaan. Olenkin sanonutkin että poika on selvästi Estellen tuleva siippa, kun nyt vain pakkoruotsi kouluissa säilyisi. Kiesien pysähdyttyä Hobitti alkoi kiljua "EIIII" ja piti kaikin voimin reunasta kiinni. Pitelemistä siinä oli muillakin, naurussa. 

Puput, minä tulen!!
EVVK avoimet päivät

Yllättävää oli se, että oppilaitoksessa oli paljon myös pieneläimiä. Ylensyöneitä luppakorvakaneja, geggoja, löytökissoja, koiria, rottia ym. jännää katseltavaa. Väsymys tosin alkoi loppupuolella jo voittaa, ja lähdettiin kotiin lepäilemään kuten yläkuvan esimerkillinen Fretti. 

Matkailuvinkkinä kaikille. Bongailkaa maatalousoppilaitosten avoimia päiviä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti