keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ei!

Aina puhutaan siitä miten lapsilla on niitä ei-kausia (no onhan niillä ja joillain ne kestää monta vuotta, huoh) mutta kukaan ei koskaan kerro sitä tosiasiaa että kun saat lapsia, niin se EI-kausi tulee lopullisesti vanhemmille ja se kestää! (varoittakaan nyt tästä jo neuvoloissa!) Ovatkohan negatiiviset ja pessimistiset ihmiset luontaisesti heti parempia vanhempia? Jokseenkin ymmärtää miksi niin monet vanhemmat eivät jaksa pitää rajoja kun se jatkuva loputon kieltäminen on NIIIN tympeää!

"Pelataan pleikkaa koko päivä, syödään sipsiä sängyssä ja heitellään sohvatyynyjä kilpaa.. Pelataan GTA5 yölläki, koko yö! Aamulla lintsaatte koulusta ja sit syödään lisää sipsejä! Kuka hakee kaupasta 7 litraa colaa?!"

Vois olla meiltä mutta sisustus ei täsmää. Kuva lainattu :D

Perheessä missä on monen ikäisiä lapsia tämän ei-sanan reaktiot värittävät mukavasti päivää. Aamut alkaa heti "EI, sä et nyt enää torkuta!", "Ei, sä et syö pelkkää vaniljakastiketta aamupalaksi!", "EI perhana sinne pakkaseen lähdetä pelkällä pitkähihaisella!!!" Ulko-oven paiskontaa ja vinkuvia polkupyöränrenkaita niin jo tekee mieli kahvikupposta. Niin sitä aikuinenkin ihminen ehdollistuu :) Paitsi.. ettei sitä kahvia saa yleensä juoda kuitenkaan rauhassa kun Hobitti makaa lattialla ja itkee kun ei saanut heitellä kännykkää pitkin seiniä tai kun youtubea ei laiteta päälle heti kun sängystä nousee. Ei heitellä, ei laiteta, ei potkita koiraa (hirveen tylsää), ei syödä pölyä, ei nuolla ikkunoita, ei ei ei.

Byääää, haluan heitellä haarukoilla koiraa!!

Ei, viikolla ei pelata pleikkaa, ei mennä grillille, ei kuskata kauppaan ostamaan kahvijuomaa, ei anneta rahaa että pääsee katsomaan kolmatta kertaa samaa elokuvaa, ei tehdä laskutehtäviä kenenkään puolesta, ei, ruokana ei ole pelkkiä nuudeleita, et vieläkään saa ostaa energiajuomia, ei ei ei. Vaikka muksut on jo isoja niin kokeilla pitää aina, loputtomasti. Kun joskus jokin asia on mennyt ilmeisesti läpikin.

Mut sitten mä muistin että psykologi Keijo Tahkokallio on lanseerannut ajatuksen siitä että vanhempien tärkein tehtävä on tuottaa lapsilleen pettymyksiä! Vitsit, enhän mä olekkaan mälsä mutsi! Mähän olen supermamma!! Ja joskus mua tästä kiittää..ööö.. no, tuskin nuo jäärät mut josko niiden vaimot?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti