keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Keskosvaatetta.

Olen ottanut osaa facebookissa olevaan ryhmään "Vaatekeräys keskosille" ja lähtenyt neulomaan (epätoivoisesti) pikkuriikkisille vauvoille villasukkia, peittoa ja pipoja. Oma projekti on vielä kesken, mutta aikaa on onneksi vielä. Alueella toimiva yhteyshenkilö toimittaa neulotut/ommellut vaatteet ja peitot sairaalalle vasta sitten kun alueella on riittävästi sairaalalle vietävää. Haastankin kaikkia neulomistaitoisia (juup, ei tarvitse olla kummoiset kyvyt.. kokemuksen rintaäänellä) osallistumaan lähimmän sairaalan hyväksi. 


Lanka olisi saanut olla pehmeämpää kuin Novitan nalle, mutta ehkäpä ehdin vielä tehdä toisenkin peiton jos oikein ahkerasti tikuttelen. 


Sukat ja pipot ovat niin pikkuriikkisiä että on vaikea ajatella niiden mahtuvan kenellekkään! Keltaisia sukkia lukuunottamatta lankana Novitan wool.


Ryhmän sivulta löytyy lahjoituskohteet ja tarveluettelot sairaaloittain. Keskosvauvojen vanhemmille annetaan useimmin peitto/sukat/pipo mukaan kotiin joten kaikkien sairaaloiden varastot hupenevat aika ajoin. 

Sairaaloissa kaivataan myös uusia pehmoleluja, kietaisubodeja, potkareita, hattuja, tumppuja, liivimekkoja, pussilakanoita, tyynynliinoja, uusia tukirullia, ja erilaisia peittoja. Unikaverin voi myös itse virkata ja vauva saa sen sitten mukaansa kotiutuessaan. 


Ps. uusi haaste odottaa sitten toukkapussin muodossa :) Toukkapussihaasteesta enemmän tietoa löytyy tuolta Pieni lankarulla blogista



2 kommenttia:

  1. Tärkeä haaste! Jos puikot pysyisivät edes jotenkuten kädessä, ottaisin osaa haasteeseen ilman muuta :) Ihania pikkupipoja ja sukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus on mielestäni kyllä ihana vaikka omat eivät mitään keskosia ole todellakaan olleet. Enemmänkin ylikypsiä :D

      Poista