torstai 6. maaliskuuta 2014

Kurkistus teinivaltakuntaan

Meillä todellakin asuu teini. Viimepäivinä olen enemmän ja enemmän asiaan kiinnittänyt hieman järkyttyneenä huomiota. On eri asia puhua teinistä kuin todellakin käsittää että oma lapsi on siirtynyt siihen kotilovaiheeseen josta se kuorituu aikuiseksi. Se, tuleeko sieltä sitten perhonen vai raadonsyöjä on vielä vain arvailtavissa, onhan teinin matka niin alussa. Mistä teinin sitten tunnistaa?


  1. Pituuskasvu. Kesällä nappasit lapsen vauhdista kainaloon, pörrötit hellästi tukkaa ja suukotit otsalle alaspäin. Nyt teini nappaa sinut kainaloon nöyryyttääkseen ja nauraakseen teletappia muistuttavalle äidilleen. 
  2. Rasvainen tukka. "Koska herran tähden olet viimeksi käynyt suihkussa??" "Tunti sitten!" Suosittelen suolasuihketta tai suihkutettavaa kuivashampoota pahimpien aamujen varalle kun teini näyttää puliukolta lähtiessään kouluun. 
  3. Finnit. Kuka ampui lastani konepistoolilla naamaan??? Oman teinin tapauksessa lasta on ammuttu selkään ja päänahkaan. Voisiko clerasiliin mennä uimaan? 
  4. Puhelin/Kaverit. Jos siellä ei olla Whatsupissa  puhumassa toodella tärkeistä asioista kuten peleistä tai säästä 24/7 niin sitten sillä pelataan jotakin pomppupeliä. Puhelin on mukana vessassa/suihkussa/pihalla/sisällä/sängyssä/sohvalla/lattialla. Jos teini seurustelee, tapahtuu seurustelu enemmän puhelimen kuin ihan aidon ihmisen kanssa. 
  5. Häpeä. "Et sitten äiti aja sinne pihaan saakka!", "Ethän sä nyt lähde mihinkään tossa takissa?", "Jos tuut sinne vanhempainiltaan niin lupaat ettet puhu mitään!!". Joo, lupaan.. mä laulan kaiken sanomani :) 
  6. Vetäytyminen. Teini löytää omasta huoneestaan ilmeisesti oven suoraan Narniaan. Muuten ei ole mitään järkeä siinä miten sosiaalinen teini alkaa viettää suurimman osan aikaansa 4 seinän sisällä yksin. Se ihan varmasti treffailee sitä leijonaa ja faunia siellä komerossa. 
  7. Suihku. Vesilasku, shampoopullot. Sinne meni.
Omaan listaan haluaisin henkilökohtaisena huomiona lisätä teiniltä löytyvän valtavan hienon sarkasmin tajun ja sen viljelyn. Uskomattoman nokkelasti heittää hassuja huomioita ja läppää erilaisista elämän asioista, kuten Ukrainen ja Venäjän välisestä kahakasta. Wau mikä ihminen sieltä ehkä kuorituu sitten joskus. Eikä nytkään pahimmasta päästä. Iltojen ovien paukuntaa hälventää joka aamuinen kahvintuoksu keittiöstä. Teini on käynyt suihkussa, laittanut tukkaansa ja keittänyt kahvit. Kuppi kädessä se sitten katsoo youtube videoita tai edellispäivän Grimmiä. Onpa ne lapset ihania kun ne kasvaa <3


Muusikon maailma.

Muusikon valitsema seinätapetti kertoo flamingojen salametsästyksen loppumisesta karulla tavalla. 

Koulua ja musiikkia. 

Ps3 ja loppumaton ohjainkasa. 



Luurit.. pelaa ja kiroile jonkun tuntemattoman tyypin kanssa online.

 
Äidin joululahjan uudelleensijoittelu.

Joskus on tehty muutakin kuin soiteltu. 


Aika menee niin nopeasti. Kauhulla odotan ensimmäisiä kaljakokemuksia. Miten niihin sitten suhtautua oikein?


3 kommenttia:

  1. Postaustasi lukiessani totesin että kaikki listaamasi 7 asiaa täsmää myöskin meillä. Jotenkin lohduttavaa on lukea että onneksi muidenkin teinit vetäytyvät huoneeseensa ja kaverit/kännykkä on koko elämä teineille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne varmaan on aika universaaleja teineille :) Joku viisas joskus sanoi että kaikki on hyvin niin kauan kun ne puhuu. Sitten jos ne alkaa olla vaan koko ajan hiljaa, pitää huolestua :D

      Poista
  2. Kysyppä teiniltä onko M3RQuR tuttu pelipuolella =D

    VastaaPoista