lauantai 15. maaliskuuta 2014

Ripsipidennysten myytit

Viimeksi taas muutama päivä sitten törmäsin siihen että ihmisillä on omituisia ajatuksia ja ennakkoluuloja olemassa, joten ajattelin nyt ihan tosissani postata tänne aiheesta ripsipidennykset! Nyt reippaasti yli vuoden niitä tikuttaneena voin sanoa tietäväni aika lailla aiheesta, niin tekijän kuin käyttäjänkin näkökulmasta. Koska pidennyksistä on olemassa mitä omituisempia tarinoita lähestyn aihetta listaamalla pidennyksiin liittyviä erilaisia uskomuksia. 


  1. Ripsipidennykset pilaavat omat ripseni. Kyllä, jos pidennykset on tehty liian paksuilla ja aivan liian pitkillä ripsillä suhteessa omiin ripsiin. Kyllä, jos tekijä on ammattitaidoton ja mahdollisimman halpa. Kyllä, jos omin pikku kätösin pakko-oireisesti nypit pidennyksiäsi tai hinkkaat silmiäsi, siten saat omat ripsesi katkeamaan melko vamasti. 
  2. Ripset eivät koskaan enää palaa ennalleen. Höpö höpö, ripset kasvavat samalla tavalla kuin tukkakin. Tukan tarkoitus on lämmittää päätä, ripsien suojella silmiä. Sädehoitojenkin jälkeen ripset kasvavat takaisin. 
  3. Jos otan pidennykset minun on huollatettava niitä säännöllisesti. Eikä ole,  jos ei halua. Jos haluaa pitää ripset tuuheina ja tasaisen kauniina niin sitten huollattaminen kannattaa. Jos haluaa olla räpsysilmä vain sen päivän kun Jorma-setä täyttää 50v niin antaa niiden tippua pois ajan saatossa. 
  4. Pidennykset ovat rumia. Eivät ole jos käy oikeanlaisella laittajalla. Osa selkeästi käy jossakin muualla, kuten Tuksu, kaikkien pidennysten markkinointimörkö.
  5. Pidennykset sattuvat. Eivät satu, jos sattuvat niin vaihda nyt ihmeessä laittajaa ja äkkiä! 
  6. Pidennykset painavat. Eivät paina tai tee mitään muutakaan ihan itsekseen. Jos ripset ovat oikean pituiset ja oikein laitettu, ne eivät tunnu miltään. Märkinä ovat hetkisen painavat, mutta kuivuvat sukkelaan. 
  7. Pidennyksiä laitattavat vain nuoret. Kyllä, ja varsinkin ikinuoret. Ne sellaiset jotka eläkkeellä jaksavat matkustella haituvat hulmuten ja ripset räpsyen. 
  8. Pidennysten kanssa ei voi mennä saunaan. Kyllä voi, mutta kuuma höyry pehmentää liimaa. Ripsien suojaaminen pahimmalta höyryltä esim. kostella pyyhkeellä voi auttaa. 
  9. Pidennysten kanssa ei voi uida. Kyllähän sekin onnistuu. Jatkuva kastuminen ja veden hankaus voi aiheuttaa kuitujen ennenaikaista irtoamista mutta sekin on täysin yksilöllistä. 
  10. Pidennysten kanssa ei voi nukkua vatsallaan. Kyllä voi, mutta tiedät mitä tyynyyn hinkatulle tukalle on tapahtunut yön aikana. Sama tapahtuu silloin ripsikuiduille. 
  11. Pidennyksen aikana ei voi meikata. Joo, eikä seistä päällään, tehdä jalkakyykkyjä tai käydä kaupassa. Tai ehkä sittenkin..
  12. Meikkiä ei voi pestä pois. Kyllä voi, mutta hieman hellävaraisemmin kuin juuriharjalla. Pumpulipuikoilla, kasvopapereilla, öljyttömällä meikinpoistoaineella ja viileällä vedellä. 
  13. Pidennyksiin ei saa laittaa ripsiväriä. Ripsiväri on täysin tarpeeton ensimmäisten 2-5 viikon ajan. Jos et saa huoltoon aikaa ajoissa, meikkaa hyvä ihminen ettet näytä ihan hölmöltä tai silmäpuolelta. Jos toinen silmä on vielä täynnä ripsiä ja toisessa roikkuu yksi ripsi niin meikkaamisen sijasta voit ostaa myös silmälapun. 
  14. Pidennykset tuskin pysyvät minulla.  Hmm... sekin on mahdollista, kristallipalloni on hieman ruosteessa. Jokaisen oma ripsi on omanlaisensa, toisilla huokoisempi kuin toisilla.. huokoiseen liima imeytyy paremmin ja pitää kuidun tiukemmin kiinni. Ripsen kuntoon vaikuttaa kaikki mitä syömme tai juomme, se mikä aika on kuukaudesta tai jos oletkin vaikka raskaana. Pidennysten pysymiseen vaikuttaa paljon myös se, millaisella liimalla tekijä ripsiä laittaa. 
  15. Pidennyksessa käytettävien liimojen akrylaatti on vaarallista. Kyllä varmasti jos sitä tunkee silmään! Akrylaatti itsessään allergisoi enimmäkseen jatkuvasti hengitettynä tai ihokontaktissa, joita pitää olla määrällisesti paljon. 
  16. Pidennetyn ripsen irrotessa se repii irti omankin ripsen! Normaalisti pidennyskuitu ei revi irti ketään, se ei myöskään puhu ympäri tai lahjo. Omia ripsiä tippuu ihmisellä jatkuvasti koska nekin uusiutuvat kuten tukka. Harvemmin ohuiden pikkuripsien alaslentoa huomaa ennekuin niissä on kuitu päällä. 
  17. Pidennyksillä vahingoitetaan minkkejä! Minkkiripsiksi saatetaan kutsua yleisesti useimpia kuituja jotka on tehty muovisekoitteista. Aito ja ehta minkkiripsi on suhteellisen taipumaton ja kova karva, joten sitä on hankala käyttää. Minkkejä ei myöskään tapeta tai vahingoiteta karvojen saamikseksi vaan niitä (yllätys) harjataan.  
  18. Pidennykset ovat vaaralliset. Kyllä, voit vaikka saada naapurin miehen ihan hulluksi katseellasi. 






Kysymyksiä saa halutessaan esittää :) 

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus!!! Mä oon aina haaveillu jollain tasolla pidennyksistä... mut hyvä ripsari on tähän asti ajannut sen homman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus on ehkä antaa ymmärtää ettei se pidennys ole niin vakava asia, kun tuntuu jakavan ihmisiä niin kovasti :)

      Poista