keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Yolo Svag!

Iltalehti oli tehnyt hauskan "Luuletko olevasi nuori"-jutun nettisivuilleen missä oli listattuna käytetyimpiä nuorisokielen sanoja. Tunnistin puolet. Olenko siis nuorekas? Vai keski-ikäinen? Siis puolessa välissä? Ääh, taidan olla kuitekin vain se teini-ikäisen mutsi. (mutsi lienee vanhahko ilmaisutapa äidistä joka kuulostaa äidin omasta suusta sanottuna just niin nololle et lapsi haluaa ehkä kuolla!)

Listaanpa tähän muutamia sanoja jotka ovat meillä ihan normaalia puhekieltä jo nykyään.

Semi = melko. "Se enkun koe meni ihan semisti." (kemisti, sanoiko se että siitä tulee isona kemisti!! Ihan mahtavaa!)

Stalkata = kytätä.  "Jos toi ei nyt lopeta tuota stalkaamista niin mä tapan sen" (Veljesriitoja suomalaisen kulttuurin tapojen mukaisesti.)

Rageta= raivota. "Miks sulla on taas toi rage päällä?" (Siis uusin minkkiturkki vai se hilemekko??)

Randomi= satunnainen. "Mulle soitti joku randomi ja myi uutta puhelinliittymää." (Olipas oudon niminen heppu, varmaan virolainen.)

Lagata= tietokone/pleikka jumittaa  "Mä en enää pelaa puhelimella kun se lagaa koko ajan." (Joo, siellä pöydälle se makaa koko ajan, ei koskaan ole mukana kun pitäisi saada lapsi kiinni, turhaan ostettiin koko masiina!)

Lanittaa= pelata läpi yön  "Sitten kun mä olen iso mä lanitan koko ajan!" (Minäkin silloin nuorena fanitin koko ajan, Back street boysia ja sitä Jason Priesleytä)

Nuorison valokuvissa esiintyy hyvin usein somessa (sosiaalinen media) sana Swag, ja pakko nyt myöntää etten ilman iltalehteä olisi ollenkaan ymmärtänyt että lapseni on valokuvissa siis itsevarma. Enpä ole edes lähteny koko svag sanaa arvuuttelemaan, kun se kuullostaa suussa ihan sammakon kurnutukselta niin sen yhdistäminen mihinkään järkevään on hankalaa. Mukavaa tietenkin että muksu on Swag eikä Frog. 

Tässähän sitä oppii koko ajan ja sitten voi olla lapsen kavereiden aikana tosi cool. (vanha ilmaisu, älkää vain käyttäkö tätä) ja huudella oven suussa kotiin lähtiville lökäpöksyille et "Kiva kun kävit meillä, Yolo*!"

Kaikki haluu just näin coolin mutsin :D *(you only live once)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti