sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulupuu

Tänä vuonna oli ehkäpä 6 tai 7 kerta kun osallistuin Nuorkauppakamarin ja MLL:n järjestämään joulupuukeräykseen. Liityin paikalliseen MLL tässä syksyllä, joten sain valita itselleni päivystysvuoron kuusen äärelle. Sattumoisin sopivin päivä osui keräyksen viimeisille tunneille, ja sekä keräyksen että oman ilon kannalta oli ihanaa että kortteja oli jäljellä enää tasan yksi kun aika tiimalasissa loppui. Päivystävän ystäväni kanssa viimehetkillä juoksimme kauppaa ympäri pohtien mitä sen viimeisen kortin haltialle ostaisimme ja poika 11v tulee saamaan paketistaan Stigan uutuus liukurin sekä karkkia. Mahtava fiilis! Yli 300 pakettia jaettavaksi ihmisten hyväsydämisyyden ansiosta.

Mutta! Mikä osaa ihmisistä oikein vaivaa? Olen törmännyt nyt lyhyen ajan sisällä jo muutamaan kertaan kommentteihin että keräys on huijausta. Olen kuullut kommentteja miten rikkaat hakevat näitä lastensa paketteja sosiaalitoimesta. Rikkaat? Miten se määritellään? Onko väärin hakea paketti autolla, aiheuttaako se todellakin joissan kateutta? Mitä ihmeen merkitystä sillä on vaikka sen hakisi helikopterilla, jos se helikopterin omistaja ei järjestä lapselleen joulua? Jos se juokin kaikki rahansa, ja lapsi jää ilman sekä paketteja että ruokaa? "Sittenhän sillä on enemmän rahaa juoda kun saa lahjat valmiina"! Entä jos se vanhempi siltikin juo sen kaiken? Kortissa lukee tyttö 4v. Tyttö 4 vuotta, lapsi jonka pukki jättää väliin vuosi toisensa jälkeen. Kuinka moni meistä edes tietää miltä se tuntuisi? Ajatuskin sattuu. Tarkoitus on vain antaa hetki, kun sen pienen ja ehkä isommankin lapsen silmät saa loistamaan. Tietääkö kukaan oikeasti mitään sen hienonpaa?

Tänään tosin sain mahdollisuuden nähdä senkin miten ihmiset todella välittävät tuntemattomista lapsista. Lahjoja oli valtavasti ja pakettejen ulkonäköönkin oli panostettu. Kun nämä ihmiset osaisivat opettaa sen lähimmäisestä välittämisen taidon omille lapsilleen niin ehkä meillä on vielä toivoa. Ainakin jouluisin <3


2 kommenttia: